И правилно си постъпил. Концентрацията на антифриза не трябва да е излишно висока, защото това влошава охлаждането.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениеИ аз да ти подскажа : Цецо, моля те пий си 'апчетата
---------- Post added at 21:11 ---------- Previous post was at 21:06 ----------
Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщениеЯ сега прочети какво е центробежна сила и пробвай пак.Last edited by Alex_26; d.m.y г., 21:20.
Comment
-
Явно това шарене на температурата се случва и при други 156-ци. Странно как, на повечето коли датчика им "забива" на 90 градуса и не мърда от това си положение, а ми се струва, че няма как мотора винаги да е застопорен на тия градуси, особено ако навън е 30+ градуса, а си надънил и климатика.
Иначе смятам да долея и малко антифриз, понеже при студен мотор нивото се смъква под минимума. Само че не знам предния антифриз какъв точно е бил. Има ли опасност да се пресекат с този, от който искам да доливам? И 2-та са розови на цвят, други подробности не знам.Last edited by sollider; d.m.y г., 21:20.Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)
Comment
-
Първоначално публикувано от sollider Покажи съобщениеЯвно това шарене на температурата се случва и при други 156-ци. Странно как, на повечето коли датчика им "забива" на 90 градуса и не мърда от това си положение, а ми се струва, че няма как мотора винаги да е застопорен на тия градуси, особено ако навън е 30+ градуса, а си надънил и климатика.
Иначе смятам да долея и малко антифриз, понеже при студен мотор нивото се смъква под минимума. Само че не знам предния антифриз какъв точно е бил. Има ли опасност да се пресекат с този, от който искам да доливам? И 2-та са розови на цвят, други подробности не знам.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от Friday Покажи съобщениеДайте съвет каква ламбда сонда да взема, както и каталожен номер. Двигателя е 2.0TS 155 к.с. CF2.
Sent from my Lenovo A6000 using Tapatalk
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеОбщо взето има два антифриза- етилен гликол и пропилен гликол. Трябва да видиш това. Принципно може да се пресече заради различните добавки.Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)
Comment
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеДамо не универсална, а за колата ти
1 - Научи се да пишеш на български.
2 - Като мислиш, че не съм посочил правилната сонда, посочи на колегата тази, която смяташ за правилна.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеЧукча,
1 - Научи се да пишеш на български.
2 - Като мислиш, че не съм посочил правилната сонда, посочи на колегата тази, която смяташ за правилна.
Comment
-
Задух,много си зле. Човека пита за номер? Колегата му дава,а ти цитираш отговора му и под него пишеш "
само не универсална,а за колата ти"
Не подвеждай колегата!!!
-----------
Пай сеее ...Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.
Comment
-
Първоначално публикувано от Zlobich Покажи съобщениеЗадух,много си зле. Човека пита за номер? Колегата му дава,а ти цитираш отговора му и под него пишеш "
само не универсална,а за колата ти"
Не подвеждай колегата!!!
-----------
Пай сеее ...
Сега вдянахте ли?
Е заради такива като вас Алфа има лошо име. И скапаните ни пътища. Пишат, колкото да напишат нещо
Comment
-
Задух... защо отговаряш от името на питащия?
Не ме интересува кой какво?! Казах ти. НЕ ПОДВЕЖДАЙ ХОРАТА!
Кой си ти,че да слагаш всички под общ знаменател? Да ЗАДУХ ...
-----------
Пай сеее ...Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.
Comment
-
Първоначално публикувано от Zlobich Покажи съобщениеЗадух... защо отговаряш от името на питащия?
Не ме интересува кой какво?! Казах ти. НЕ ПОДВЕЖДАЙ ХОРАТА!
Кой си ти,че да слагаш всички под общ знаменател? Да ЗАДУХ ...
-----------
Пай сеее ...
Comment
-
Първоначално публикувано от Friday Покажи съобщениеДайте съвет каква ламбда сонда да взема, както и каталожен номер. Двигателя е 2.0TS 155 к.с. CF2.Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение0 258 006 190
Comment
Comment